Veehouders Vereniging Nickerie spant kort geding aan tegen Radjie Rijst Industrie

15 April 2024

In: Nieuws
Comments: 0

De Veehouders Vereniging Nickerie heeft een kort geding aangespannen tegen de eigenaar van Radjie Rijst Industrie wegens schade aan het weiland van Stalweide Blok 3. Voorzitter Inder Jaglal bevestigt dat de zaak al bij de rechter ligt en maandag behandeld zal worden.

De vereniging eist een schadevergoeding voor de verdwenen koeien sinds november, evenals voor beschadigingen aan de omheining, poort, gras en waterputten van het weiland. Ook wordt er compensatie gevraagd voor mentale schade bij de veeboeren. Radjie Rijst Industrie heeft controversieel 198 hectare van Stalweide Blok 3 toegewezen gekregen door het Ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer, wat de veeboeren in gevaar brengt.

De situatie escaleerde toen een bestuurder in opdracht van Radjie de poort van Stalweide Blok 3 vernielde, wat schade veroorzaakte aan het weiland en waterputten. De veehouders hebben nu zelf een poort geplaatst en zullen dit bewaken om verdere incidenten te voorkomen. Jaglal meldt dat sinds november veel koeien zijn vergiftigd, verdwenen of verkocht, wat de veehouders ernstig benadeelt.

Ondanks herhaalde aangiftes tegen Radjie, heeft de politie nog niet kunnen ingrijpen vanwege een vonnis dat in zijn voordeel zou zijn geveld. De zaak blijft zich ontwikkelen en zal maandag verder worden behandeld in het kort geding.