Minister Ramdin voert succesvol bilateraal overleg in Frankrijk

1 May 2024

In: Nieuws
Comments: 0

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, heeft tijdens zijn werkbezoek aan Frankrijk op maandag 22 april 2024 vruchtbaar bilateraal overleg gevoerd. Het overleg, gehouden op het ministerie van Buitenlandse Zaken van Frankrijk te Quai d’Orsay, Parijs, omvatte besprekingen over diverse lopende projecten en geopolitieke kwesties.

Samen met de Franse minister voor Europa en Buitenlandse Zaken, Stéphane Séjourné, en de assistent directeur-generaal voor Externe Betrekkingen en Prioriteit Afrika van UNESCO, Anthony Ohemeng-Boamah, werden onderwerpen zoals grensdemarcatie, samenwerking langs de grens en specifieke projecten, zoals de aanmeersteiger voor de Albina-St. Laurent veerverbinding, besproken.

Daarnaast kwamen ook internationale zaken aan bod, waaronder de situatie in Haïti en de bilaterale betrekkingen met China. Minister Ramdin benadrukte de effectiviteit van multilaterale instellingen voor internationale veiligheid en rechtvaardigheid.

Het overleg met Ohemeng-Boamah richtte zich op de relatie tussen Suriname en UNESCO, met specifieke aandacht voor het rapport over de nieuwbouw van De Nationale Assemblee in Paramaribo. Dit gesprek vormt de basis voor de schriftelijke reactie van Suriname op het UNESCO-rapport, waarbij de directeur-generaal van UNESCO is uitgenodigd voor een bezoek aan Suriname.

Tot slot werd een overeenkomst ondertekend betreffende territoriale en regionale samenwerking tussen Suriname en Frankrijk, met de oprichting van een stuurgroep die toeziet op samenwerking op gebieden als economie, milieu, klimaat, onderwijs en lokale diensten.