President Santokhi waardeert toewijding van arbeiders op Dag van de Arbeid

1 May 2024

In: Nieuws
Comments: 0

Op de Dag van de Arbeid heeft president Chandrikapersad Santokhi zijn waardering uitgesproken voor de inzet van de arbeidersklasse in Suriname. Hij benadrukte de cruciale rol van loontrekkers in de economie, met name gezien de economische uitdagingen waarmee het land wordt geconfronteerd.

President Santokhi prees de vastberadenheid en bijdrage van loontrekkers ondanks moeilijke economische omstandigheden, waarbij hij erkende dat zij een hoge sociale prijs hebben betaald vanwege noodzakelijke hervormingen voor economisch herstel. Hij beloofde steunmaatregelen, zoals een tegemoetkoming voor huishoudens met een stroomverbruik tot en met 900 kWh per maand, en belastingkortingen voor kleine- en middelgrote ondernemingen.

Het staatshoofd benadrukte de noodzaak van samenwerking tussen overheid, werkgevers en werknemers om een eerlijke en inclusieve arbeidsmarkt te creëren. President Santokhi wees op positieve economische trends en riep op tot investeringen in vaardigheden en kwalificaties om de arbeidsmarkt te versterken.

Het overleg met de vakbeweging en de recente verhoging van het minimumuurloon tonen de inzet van de regering voor het welzijn van de arbeidende klasse en het streven naar economisch herstel en welvaart voor alle burgers van Suriname.