Stichting MVDC en LVV voltooien succesvolle landbouwtraining plantvermeerdering

1 May 2024

In: Nieuws
Comments: 0

Op 25 en 26 april 2024 heeft de Stichting MVDC Boerleider-Fernandes in samenwerking met het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) een geslaagde landbouwtraining plantvermeerdering gehouden op de trainingslocatie van LVV in Santo Boma. De training, gesponsord door het Cultuurfonds van Nederland, bood waardevolle kennis over plantenvermeerdering en gewasbescherming aan 32 deelnemers, voornamelijk vrouwelijke planters en andere geïnteresseerden uit het district Wanica.

Meredith Boerleider, voorzitter van Stichting MVDC Boerleider-Fernandes, prees de betrokkenheid en leergierigheid van de deelnemers tijdens de training, die gericht was op het verbeteren van vaardigheden. Op de afsluitende dag ontvingen de deelnemers certificaten voor hun deelname.

De stichting bedankte het LVV, met speciale vermelding voor minister Parmanand Sewdien en onderdirecteur Landbouw midden Chanderdew Kesharie, voor hun ondersteuning. Trainers zoals Humphrey Warsodikromo deelden waardevolle kennis en Tessa Leuwsha van het Erfgoed/DNB-fonds Suriname bood begeleiding en technische ondersteuning tijdens het aanvraagproces en de training.

De succesvolle afronding van de landbouwtraining benadrukt de toewijding van Stichting MVDC en LVV aan het bevorderen van landbouwkennis en -vaardigheden binnen de gemeenschap.