In Memoriam: Luciën Vriese, een gerespecteerd figuur in de Surinaamse cabaretwereld

21 June 2024

In: Nieuws
Comments: 0

Het recente overlijden van Luciën Vriese, een geliefde persoonlijkheid in de Surinaamse cabaretwereld en bekend van de populaire groep ‘1 en 1 is 3’, heeft velen diep geraakt. Op 68-jarige leeftijd is hij heengegaan na een lange periode van gezondheidsproblemen. Zijn dochter heeft het trieste nieuws bevestigd.

Luciën Vriese was niet alleen een getalenteerde komiek, maar ook een bron van inspiratie voor velen. Ondanks eerdere ongegronde geruchten over zijn dood, bleef hij standvastig in zijn humor en liet hij een blijvende indruk achter in de harten van velen, zowel binnen als buiten Suriname.

Als lid van de cabaretgroep ‘1 en 1 is 3’ werd Vriese geprezen om zijn scherpe humor en maatschappijkritische optredens. Zijn unieke stijl en warme persoonlijkheid maakten hem geliefd en gerespecteerd in de Surinaamse samenleving.

Een speciaal interview met Luciën Vriese, gehouden op zijn 65e verjaardag, biedt een intiem inkijkje in zijn leven, gedachten en zijn kijk op humor en de uitdagingen die hij heeft overwonnen.

Hoewel zijn overlijden een diep verlies is voor de cabaretwereld en allen die zijn werk bewonderden, laat Luciën Vriese een onschatbare erfenis van humor en menselijkheid achter.