Minister Kenneth Amoksi bezoekt EAG Airport voor toekomstige samenwerking

21 June 2024

In: Nieuws
Comments: 0

Minister Kenneth Amoksi, van Justitie en Politie (Juspol), heeft recent een bezoek gebracht aan de EAG-Airport, waar hij werd ontvangen door directeur Timothy Mendonca. Het bezoek vond plaats op 19 juni 2024 en stond in het teken van mogelijke samenwerking tussen het ministerie en de luchthaven, met name op het gebied van brandweerzorg.

Tijdens het bezoek kreeg de minister een uitgebreide presentatie van de plannen en een rondleiding door de airport, samen met zijn delegatie, waaronder directeur Operationele Diensten (DOD) Bies Somai. Mendonca presenteerde de werkwijze van de airport, de dienstverlening, lopende investeringen en toekomstige plannen aan de minister en zijn team.

Het hoogtepunt van het bezoek was onder andere de bezichtiging van de recente aankoop in een van de hangars en een verrassende helikopterlanding op de baan. Mendonca gaf ook uitleg over de voorzieningen met betrekking tot het brandweerwezen op de luchthaven met als doel een toekomstige brandweerpost met manschappen.

Voorafgaand aan het bezoek waren er al gesprekken gevoerd over mogelijke samenwerking, die binnenkort zal worden bekrachtigd met de ondertekening van een Memorandum of Understanding (MOU) tussen Juspol en EAG Airport.

Minister Amoksi was enthousiast over de investeringen en toonde zijn steun vanuit het ministerie. Directeur Mendonca was dankbaar voor het bezoek en de interesse van het ministerie en kijkt uit naar verdere samenwerking op het gebied van brandweerzorg.