NOB biedt financiële steun aan Surinamers voor studie

21 June 2024

In: Nieuws
Comments: 0

Studeren en medische specialisatie worden toegankelijker dan ooit voor Surinamers, dankzij de ondersteuning van de Nationale Ontwikkelingsbank (NOB). De NOB begrijpt de waarde van onderwijs als een investering in een beter en welvarend leven en biedt studieleningen tegen lage rentes en flexibele voorwaarden.

Met de mogelijkheid tot financiering voor universitaire opleidingen en hoger beroepsonderwijs, is het pad naar hoger onderwijs nu open voor elke Surinamer, ongeacht leeftijd of nationaliteit. Zelfs voor degenen die niet de Surinaamse nationaliteit bezitten, maar wel in Suriname geboren en ingezetene zijn, kunnen profiteren van deze ondersteuning.

Daarnaast streeft de NOB naar een verbetering van de gezondheidszorg door artsen in Suriname de kans te geven zich te specialiseren met financiële steun van het ministerie van Volksgezondheid. Hierdoor wordt medische specialisatie een haalbare optie voor elke arts, inclusief degenen die niet de Surinaamse nationaliteit hebben, maar wel in Suriname geboren en ingezetene zijn.

Met deze initiatieven wil de NOB de groei en ontwikkeling in Suriname bevorderen en kansen creëren voor een bloeiende toekomst voor alle inwoners. Voor meer informatie en details over de studieleningen en steun voor medische specialisatie, kun je terecht op de [website van de NOB](https://www.nob.sr/student/).