Regionaal Ziekenhuis Wanica bereikt mijlpaal met Surinaamse Vereniging van Assurantiemaatschappijen

21 June 2024

In: Nieuws
Comments: 0

Op 1 juni 2024 heeft het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW) een belangrijke stap gezet door een samenwerkingsovereenkomst te sluiten met de Surinaamse Vereniging van Assurantiemaatschappijen (Survam). Hierdoor kunnen verzekerden van Assuria, Self Reliance, Parsasco en het SZF zich nu aanmelden bij het RZW voor medische diensten zonder extra kosten bij de huisartsenpoli (HAP) en specialistische diensten.

Sinds de technische oplevering op 7 februari 2022 heeft het RZW geleidelijk aan verschillende medische disciplines operationeel gemaakt, waaronder het laboratorium, de polikliniek, huisartsenpost, prikkamer, apotheek, kinderafdeling, poli Urologie en Fysiotherapie. Andere specialistische disciplines zullen binnenkort beschikbaar zijn, en het ziekenhuis biedt ook ambulancediensten en heeft een mortuarium.

De overeenkomst met Survam is een belangrijke ontwikkeling voor het RZW, aangezien het ziekenhuis nu toegankelijk is voor een breder scala aan verzekerden. Met een capaciteit van 180 bedden en lopende renovaties voor commerciële exploitatie van de verbrandingsoven, is het RZW goed op weg om zijn rol in de gemeenschap van Wanica, Para en omgeving te versterken. De toegevoegde busverbinding zorgt voor verbeterde bereikbaarheid, wat bijdraagt aan de impact van het ziekenhuis op de samenleving.

Met deze vooruitgang en toekomstige specialisaties speelt het Regionaal Ziekenhuis Wanica een steeds crucialere rol in de lokale gezondheidszorg.