24-jarige man zonder rijbewijs negeert stopteken, rijdt op politie agente af en rijdt met verhoogde snelheid door

22 July 2024

Comments: 0

De 24-jarige C.S. is ter zake poging doodslag en het negeren van het ambtelijk bevel tot stoppen, aangehouden. Ook zijn vriendin Ch. S. (21) die mede-inzittende was, werd aangehouden. Een gemengde operatie van de politie heeft op zondag 21 juli 2024, omstreeks 02.00 uur in de ochtend, verkeerscontroles gehouden op strategische plekken in Paramaribo-Noord.

Gekomen ter hoogte van de kruising gevormd door de Mahonylaan en de weg naar Maretraite gaf een politie agente een stopteken aan een grijs gelakt voertuig van het merk Toyota Ractis. Zij dirigeerde het voertuig naar de richting van andere collega’s, voor het controleren van diens bescheiden. De politieambtenaar merkte plotseling op dat de autobestuurder het stopteken negeerde en met volle vaart op haar afkwam. De bestuurder reed haar voorbij en werd de bestuurder terstond door de pro- surveillance achtervolgt. De wetsdienaren troffen het voertuig naderhand aan op een locatie in het ressort Geyersvlijt waarbij de bestuurder trachtte aan zijn aanhouding te ontkomen door weg te rennen op de voet gevolgd door politieambtenaren. Hij werd kort daarna met zijn mede-inzittende, in deze zijn vriendin, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau te Geyersvlijt. C.S. was niet in het bezit van een geldig Surinaams

rijbewijs. Zijn vriendin werd na verhoor heengezonden. Het voertuig is in beslag genomen. De politie van Geyersvlijt is bezig met het verder onderzoek.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is C.S. in verzekering gesteld.

-KPS-