Biden heeft corona met milde symptomen en zegt toespraak in Las Vegas af

18 July 2024

Comments: 0

Joe Biden heeft het coronavirus, meldt het Witte Huis. De Amerikaanse president heeft een toespraak in Las Vegas op woensdagavond (plaatselijke tijd) afgezegd. Hij heeft milde symptomen.

De gezondheid van Biden ligt onder een vergrootglas sinds zijn desastreuze optreden tijdens een debat met Donald Trump. Die kritiek groeide na een toespraak op een NAVO-bijeenkomst waarbij hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky per ongeluk Poetin noemde. Meerdere Democraten willen dat de 81-jarige Biden plaatsmaakt voor een andere Democratische kandidaat.

Biden zou woensdag spreken op een evenement van UnidosUS, een burgerrechtenorganisatie voor latino’s. De president heeft last van een loopneus en gaat in de staat Delaware in isolatie. Hij blijft wel aan het werk, meldt het Witte Huis.

Eerder op woensdag riep de invloedrijke Democraat Adam Schiff Biden openlijk op te stappen. In een verklaring in de krant Los Angeles Times prijst hij president Biden, maar uit hij ook zijn “grote zorgen” of de 81-jarige partijgenoot de Republikein Donald Trump kan verslaan bij de presidentsverkiezingen. Schiff noemt een herverkiezing van Trump een bedreiging voor “het fundament van de democratie”. Hij roept Biden op “de fakkel door te geven”.

Biden heeft tot nu toe telkens laten weten dat hij niet van plan is uit de race te stappen. Volgens The New York Times overweegt hij wel te stoppen als artsen zeggen dat zich een “medische aandoening” ontwikkelt.

-nu.nl-