Groot internationaal drugsmokkelnetwerk opgerold: 50 arrestaties door Europol

20 July 2024

Comments: 0

Europol heeft deze week een grote operatie uitgevoerd waarbij 50 mensen zijn gearresteerd op verdenking van drugssmokkel, zo werd vrijdag bekendgemaakt. De arrestaties volgen op de ontdekking van een lading cocaïne op een zeilschip bij het Caribische eiland Martinique in december vorig jaar.

Op 20 december werd het zeilschip aangehouden in internationale wateren, waar 1.500 kilo cocaïne aan boord werd ontdekt. De acht Noorse bemanningsleden werden ter plekke gearresteerd. Verdere onderzoeken leidden tot nog eens 44 arrestaties in Spanje, Noorwegen, Polen en het Verenigd Koninkrijk.

Daarnaast vonden huiszoekingen plaats in landen zoals Bulgarije, Colombia, Panama, Portugal, Trinidad en Tobago. Europol vermoedt het ontmantelen van een internationaal netwerk dat cocaïne vervoerde met behulp van tien schepen tussen Latijns-Amerika en verschillende Spaanse havens, waaronder Valencia en de Canarische Eilanden. In Zuid-Amerika werden landen zoals Brazilië, Colombia en Guyana gebruikt om de zeilboten voor te bereiden voor de drugstransporten.