Indiase reisagent gearresteerd voor illegale migratie naar de VS

21 July 2024

Comments: 0

De politie in New Delhi heeft een Indiase reisagent, de 28-jarige Akshay, gearresteerd op verdenking van het maken van valse beloften om mensen via bestemmingen zoals Dubai, China, Suriname en Guatemala naar de Verenigde Staten te sturen.

De zaak kwam aan het licht toen een 32-jarige man, met een Indiaas paspoort, werd gedeporteerd uit China en arriveerde op de Indira Gandhi Internationale Luchthaven. Bij onderzoek van zijn reisdocumenten ontdekte de politie een vervalst immigratiestempel. De passagier verklaarde dat hij 56.000 dollar had betaald aan Akshay om naar de VS te reizen en dat de betaling pas na aankomst zou plaatsvinden.

Akshay verzorgde de tickets en visa en vervalste een immigratiestempel om een reisgeschiedenis te creëren. De man reisde eerst naar Bangkok en vervolgde zijn reis naar China, waar hij geen duidelijk antwoord kon geven op vragen van de autoriteiten, wat leidde tot zijn deportatie.

Hoewel Akshay aanvankelijk wist te ontsnappen, werd hij later in Delhi opgepakt. Hij gaf toe samen te werken met een vriend die als ‘agent’ opereerde en mensen onder valse voorwendselen naar het buitenland stuurde. Samen runden zij het reisbureau Fly High in Kurukshetra.

Het onderzoek naar deze zaak is nog aan de gang, terwijl zorgen toenemen over de aanwezigheid van groepen Indiërs in de Surinaamse samenleving en hun mogelijke plannen om naar de VS te emigreren.