Korpsleiding geeft bijzondere erkenning aan inspecteur Letitia Pinas voor strijd tegen mensenhandel

22 July 2024

In: Nieuws
Comments: 0

Het hoofd van de afdeling Trafficking in Persons, inspecteur van politie 2e klasse Letitia Pinas, heeft een bijzondere erkenning gehad voor het werk dat zij verricht in de strijd tegen mensenhandel. Suriname is opgeklommen van een Tier 2 naar Tier 1 positie op de lijst van anti-human trafficking, welke jaarlijks wordt uitgebracht door US State Department. Daarnaast is de inspecteur, met negen andere functionarissen uit verschillende landen, genomineerd als Tip Hero.

Volgens korpschef Bryan Isaacs is er duidelijke progressie op nationaal niveau om mensenhandel effectiever aan te pakken. Hij memoreerde de inspanningen van Pinas als hoofd van Tip en gaf aan dat het van belang is om dit te waarderen op nationaal niveau. Er zijn nog uitdagingen waaraan er verder gewerkt zal moeten worden.

Als blijk van waardering is een plakkaat aangeboden aan Pinas en deed de korpschef de mededeling dat zij zal worden voorgedragen voor een bijzondere bevordering van inspecteur van politie 2e klasse naar inspecteur van politie 1e klasse. De leden van het managementteam van het KPS, brachten eveneens elk dank uit aan inspecteur Pinas.