OW vervangt sluisinstallaties met pompinstallaties

22 July 2024

Comments: 0

Het duurzaam beleid dat het ministerie van Openbare Werken momenteel uitvoert, houdt in dat de sluisinstallaties in Paramaribo vervangen worden met pompinstallaties. Dit gaf minister Riad Nurmohamed afgelopen week aan bij de ingebruikname van de loopbrug in Rainville.

De trens aan de Jamaludinstraat te Rainville zit vol troep waardoor het water nauwelijks tot niet doorstroomt, met alle gevolgen van dien. Zo lopen de wegen in de buurt bij zware regenval vaak onder water. Volgens minister Numohamed zal het water binnen een uur afgevoerd worden, zodra de pomp is geïnstalleerd.

De bewindsman gaf aan dat er plannen gemaakt moeten worden om met weinig budget toch de vele kanalen te kunnen onderhouden. Ook wordt er een beroep gedaan op de gemeenschap om de trenzen in de buurten te onderhouden en deze niet te vervuilen. Volgens Nurmohamed komt er een nieuwe fase waarbij er overgegaan zal worden op het beheersen van het waterpeil; dat wil zeggen dat de kanalen van tevoren leeggepompt moeten worden, zodat het water opgevangen wordt tijdens regenval.

-stvs.sr-