Samenwerking ABOP en PL gaat door

22 July 2024

Comments: 0

De samenwerking tussen de politieke partijen ABOP en Pertjajah Luhur staat nog recht overeind. Dit bevestigt PL-voorzitter Paul Somohardjo naar aanleiding van bekomen informatie dat ABOP en PL niet meer zullen samensmelten tot één partij. Volgens Somohardjo zou de technische invulling daarvan een enorme uitdaging zijn en veel tijd in beslag nemen. Deze zaken zijn afgelopen week tijdens een bijeenkomst besproken door prominenten van beide partijen. Dat heeft erin geresulteerd dat de partijen dit samenwerkingsmodel niet meer zullen hanteren. Maar volgens de PL-voorzitter zijn er nog andere obstakels.

Aanstaande dinsdag informeert Somohardjo de structuren van de PL over de stand van zaken. Hij benadrukte dat er geen sprake is van een breuk. Na de laatste vergadering tussen de partijen is duidelijk naar voren gekomen dat de ABOP en PL apart de verkiezingen ingaan. Somohardjo liet verder weten dat dit niet het besluit is van hem. De invulling en bemensing van een nieuwe partij heeft parten gespeeld. Met name invulling van het nieuw bestuur, de kernen en het congres. Volgens hem is er geen vuiltje aan de lucht; er kunnen nog nadere afspraken gemaakt worden over het binnenhalen van verkiezingswinst.

Op een feestvergadering van de PL in mei, kondigde Ronnie Brunswijk aan dat de kandidaten van ABOP en PL op één lijst zouden staan. Brunswijk zou de lijst aanvoeren en Paul Somohardjo op de tweede plek. Na de recente ontwikkelingen zien beide partijen dit niet meer zitten. Brunswijk maakte toen duidelijk dat het streven is om 100 duizend stemmen binnen te halen, terwijl Somohardjo goed is voor 40 duizend stemmen. Samen zouden ze voor 140 duizend stemmen gaan. Afgelopen weekend heeft de ABOP haar landelijke verkiezingscampagne gelanceerd met als slagzin 100 duizend plus stemmen. Ondanks de nieuwe situatie laat de PL-voorzitter zijn hoofd niet hangen. Volgens hem zal het te zijner tijd duidelijk worden hoe de samenwerking tussen PL en ABOP wordt voortgezet.

-stvs.sr-