Servicestation houders beleggen vandaag spoed ALV

22 July 2024

In: Nieuws
Comments: 0

De Surinaamse Service Station Exploitanten Bond heeft op zondag 21 juli een spoed ALV bijeengeropen , waarbij er is gesproken over de verhoging van de winstmarge en over een mogelijk actiemodel. “De servicestationhouders houden hun hoofd nu nauwelijks boven water”, zegt ondervoorzitter Sirodjenie Jankie.

Volgens de ondervoorzitter heerst er ontevredenheid bij de servicestationhouders, omdat de kosten steeds hoger worden en de winstmarge al jaren niet verhoogd is. Zij zegt dat de tarieven van de nutsvoorzieningen zijn verhoogd, het minimumuurloon, de government take en alle andere kosten zijn gestegen, maar de winstmarge is al jaren niet verhoogd. “We praten met de overheid al jaren over een verruiming van de winstmarge, maar het komt maar niet. We blijven geduld hebben, maar nu is het nijpend. We willen nu wel een oplossing.”

Volgens haar liggen er al geruime tijd voorstellen bij de regering om de winstmarge te verruimen, maar de bond moet steeds geduld betrachten. “Maar nu kan dat niet. We kunnen praten over andere oplossingen, maar we willen eerst een aanpassing van de winstmarge, zodat we uit de kosten kunnen komen.”