SSEB stelt regering ultimatum van maximaal 2 weken

23 July 2024

Comments: 0

De Surinaamse Service Station Exploitantenbond (SSEB) stelt de regering een ultimatum van maximaal 2 weken. Dit besluit is genomen tijdens de gehouden spoed Algemene Leden Vergadering (ALV) op zondag 21 juli 2024. Er heerst ontevredenheid bij de pomphouders over het steeds hoger worden van de diverse kosten.

Na een oproep van de minister van Financiën en Planning, zijn er opnieuw gesprekken gevoerd geeft Jankie verder aan. Vanaf de nationale dialoog vorig jaar, is er nog steeds geen definitief besluit genomen omtrent de winstmarge. In een voorlopig besluit werd bepaald dat 1 liter benzine gelijkgesteld is aan 1 USD vanwege de fluctuerende koers in Suriname. Het verlies dat de pomphouders nu lijden varieert per pompstation.

De BTW op de governmentake wordt door de retailers afgedragen aan de overheid, maar helaas komt er geen winstmarge vergoeding voor deze groep. Dit heeft als gevolg dat er veel druk is op de pomphouders. Ook vanwege de stijgingen van verschillende kosten is de situatie nu nijpend, zegt Jankie.

-stvs.sr-