Summerschool 2023-2024: kans voor leerlingen om achterstanden in te Lopen

21 July 2024

In: Nieuws
Comments: 0

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap & Cultuur bereidt zich voor op de aankomende summerschool, ondanks de vele kritieken uit het onderwijsveld. Minister Henry Ori blijft echter vastberaden dat het behalen van dit beleidsdoel essentieel is om onderwijsachterstanden in te lopen en zwakke leerlingen extra ondersteuning te bieden.

De zomervakantie begint in augustus, maar niet voor alle leerlingen. Voor degenen die hun leerjaar 2023-2024 met succes willen afsluiten, heeft het ministerie een vakantieschool georganiseerd. Volgens Sharmila Poese, directeur van het ministerie, vindt de eerste sessie van de summerschool plaats van 19 tot en met 30 augustus, specifiek voor leerlingen die herkansingen nodig hebben. Voor leerlingen met aanzienlijke leerachterstanden zal de vakantieschool aanvangen op 26 augustus en doorgaan tot 20 september.

Het is belangrijk op te merken dat deelname aan de summerschool niet verplicht is; ouders en verzorgers worden geïnformeerd en hebben de vrijheid om te kiezen of ze hun kind willen laten deelnemen. Minister Ori moedigt echter alle leerlingen aan om deze kans te grijpen, aangezien de summerschool mogelijkheden biedt om het leerproces te verbeteren.