Zes mensen overleden in hotel in Bangkok, gifsporen gevonden in hun theekopjes

17 July 2024

Comments: 0

In een luxe hotel in de Thaise hoofdstad Bangkok zijn dinsdag zes mensen dood gevonden. Volgens de politie zijn zij vergiftigd met cyanide. Sporen van dit gif zijn teruggevonden in theekopjes in de hotelkamer.

In eerste instantie was er veel verwarring over het incident. Zo hadden Thaise media het over een schietpartij. Later werd duidelijk dat het mogelijk om vergiftiging ging, meldt persbureau ANP.

Hotelpersoneel vond de lichamen van de slachtoffers dinsdagavond. De Thaise politie denkt dat een van de slachtoffers de dader is. Diegene zou cyanide hebben toegevoegd aan drank die medewerkers van het hotel naar de kamer hadden gebracht. Volgens de politie zijn er geen tekenen van een worsteling, overval of inbraak.

In theekopjes op de kamer werden gifsporen gevonden. Op foto’s die de politie heeft vrijgegeven, zijn ook borden met onaangeroerd voedsel te zien

Mogelijk gaat het om mislukte zakendeal

Een motief is nog onbekend, maar mogelijk gaat het om een mislukte zakendeal. Twee van de zes slachtoffers hadden “tientallen miljoenen Thaise baht” geleend aan een andere overledene om te investeren, meldt de BBC. 10 miljoen baht is ruim 255.000 euro.

Het incident vond plaats in het luxehotel Grand Hyatt Erawan in een toeristisch gebied in Bangkok. De Thaise premier Srettha Thavisin benadrukt dat het misdrijf een “privékwestie” betreft om toeristen niet af te schrikken.

Thailand doet zijn best om meer toeristen te trekken. Het aantal buitenlandse toeristen is kleiner dan voor de coronapandemie.

-nu.nl-