Douanebond krijgt veel kritiek over bevorderingen van leden

18 September 2024

In: Nieuws
Comments: 0

DeĀ douanebondĀ krijgt veel kritiek van haar leden als het aankomt op de achterstallige bevorderingen bij de organisatie. Dit stelde bondsvoorzitter Joyce de Vlugt op maandag bij de bevordering van 57 collegaā€™s.

De ambtenaar sprak de collegaā€™s toe en stak ze een hart onder de riem. De achterstallige bevorderingen zijn hoog op de agenda bij de algemene ledenvergadering van komende donderdag. De Vlugt stelt dat de bevorderingen van gisteren niet makkelijk van de grond zijn gekomen.

De bondsvoorzitter stelt verder dat de collegaā€™s die gisteren zijn komen opdagen, samen met de groep die de volgende keer wordt bevorderd, zal worden opgespeld. Ze gaf de leden aan dat het korps een gedisciplineerde organisatie is waar iedereen zich aan de regels moet houden.

De Vlugt zegt dat de Inspecteur der Directe Belastingen er gisteren achteraan heeft moeten zitten om de bevorderingen gehandhaafd te krijgen. Ze stelt dat de administratieve zaken het kabinet van deĀ presidentĀ en het ministerie van Binnenlandse Zaken al hebben bereikt. ā€œWe hebben ons uiterste best gedaan en toch blijkt dat er alleen stukken van maar een groep zijn doorgestuurd naar PZ hier bij ons.ā€

De Vlugt benadrukt ook dat vorige week teruggekoppeld is met de Inspecteur der Directe Belastingen zodat de rechtspositionele zaken van de leden in orde gemaakt konden worden. ā€œWe zijn inmiddels vier jaar verder en er is gevraagd om de mensen niet langer te laten wachten.ā€ Maandag is vakbond topper Ricardo Profijt ook in de bloemetjes gezet vanwege zijn grote inzet bij het korps. De douanetopper zwaait binnenkort ook af vanwege zijn pensioen. De bondsvoorzitter zegt dat hij gemist zal worden en dat de vakorganisatie veel van hem heeft geleerd.