Israƫlische Yiftah Brigade simuleert gevechten in Libanon tijdens recente oefening

7 September 2024

Comments: 0

De afgelopen week voerden reservisten van de Yiftah Brigade van het IsraĆ«lische leger een uitgebreide oefening uit waarin gevechten inĀ LibanonĀ werden gesimuleerd. Deze oefening is onderdeel van de bredere inspanningen om de paraatheid te vergroten, nu de spanningen aan de noordgrens blijven toenemen.

Tijdens de oefening werden gevechtssituaties in complex terrein nagebootst, inclusief het manoeuvreren langs bergachtige routes en het toepassen van vuurkracht in diverse scenarioā€™s. Daarnaast oefende de reserve-infanteriebrigade in het redden van gewonde soldaten onder vijandelijk vuur en de samenwerking met gevechtsondersteunende eenheden.

Deze oefening sluit aan bij een reeks voorbereidende oefeningen die het IsraĆ«lisch leger uitvoert in het kader van een mogelijke oorlog in Libanon. IsraĆ«l waarschuwt al geruime tijd dat het de aanwezigheid vanĀ HezbollahĀ langs de grens niet langer zal dulden na de gruweldaden van 7 oktober. Zonder een diplomatieke oplossing zal IsraĆ«l gedwongen zijn om militaire actie te ondernemen en Hezbollah naar het noorden terug te dringen.