AS Roma verslaat Shakhtar Donetsk en is kwartfinalist

14 March 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 13 maart 2018 – AS Roma heeft zich dinsdagavond, op basis van uitdoelpunten, geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. De ploeg won van Shakhtar Donetsk. De Oekraïners verdedigden een voorsprong van 2-1 en kwamen na een aarzelend begin beter in de wedstrijd. Een vrije trap van de ploeg werd door Alessandro Florenzi rakelings voorlangs zijn eigen doel gekopt.

De Romeinen konden gevaarlijk worden via Diego Perotti, maar de Argentijn slaagde er niet in om Kevin Strootman in stelling te brengen. Zeven minuten na rust nam de thuisploeg de voorsprong. Een fantastische pass van Kevin Strootman stelde Edin Dzeko in staat om te scoren: 1-0.

De treffer van Dzeko bleek de beslissende en voor de vierde keer in de clubhistorie wist de ploeg zich te plaatsen voor de laatste acht in het miljoenenbal.

– Imro Redmond –