Barça op titelkoers dankzij kunststukje Messi tegen Atlético

5 March 2018

In: Sport
Comments: 0

Barcelona heeft een flinke stap gezet richting de Spaanse landstitel. Dankzij een 1-0 thuiszege in een rechtstreeks gevecht met Atlético Madrid bedraagt het gat met de enige overgebleven concurrent nu acht punten.
Een wonderschone vrije trap van Lionel Messi was in een bepaald niet spectaculaire topper genoeg voor de Catalaanse zege.
Het gat tussen koploper Barcelona en achtervolger Atlético Madrid was tot zondagmiddag vijf punten, terwijl het vijf speelronden geleden nog een kloof van elf punten was. Omdat de Catalanen drie van die laatste vijf competitieduels gelijkspeelden en de Madrilenen in diezelfde periode louter driepunters noteerden, keerde de spanning weer helemaal terug in La Liga.
Door de zege slaat Barcelona nu dus weer een gaatje, in plaats van dat het de concurrent nóg dichterbij ziet komen.