FC Barcelona kan derde ongeslagen kampioen van Spanje worden

16 March 2018

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 16 maart 2018 – Kampioen worden is altijd mooi, maar ongeslagen kampioen worden is alleen voor echt grote teams weggelegd.
Het is een doel voor FC Barcelona in de laatste tien competitieduels dit seizoen.
Slechts twee keer eerder werd een club ongeslagen kampioen in Spanje, in 1930 en 1932.
Paris Saint-Germain, Manchester City, FC Porto: ze hielden het dit seizoen lang vol, maar werden uiteindelijk toch een keer geklopt.

FC Barcelona nog altijd niet, terwijl de zorgen na het vertrek van Neymar en de vernedering door Real Madrid in de Spaanse Supercopa toch groot waren in Catalonië.
Met een voorsprong van acht punten op Atlético Madrid kan Barça het kampioenschap bijna niet meer ontgaan. Daaraan twijfelt eigenlijk niemand meer na de 1-0 overwinning op Atlético. Barcelona staat na 28 speelrondes in La Liga op 22 overwinningen en zes gelijke spelen.

De ongeslagen serie in de Spaanse competitie duurt zelfs al 35 wedstrijden. De langste ongeslagen reeks in de Spaanse competitie is van Real Sociedad, dat van 29 april 1979 tot 4 mei 1980 geen wedstrijd verloor. De ploeg uit San Sebastián verloor alleen aan het einde van dat seizoen nog een wedstrijd, maar dat was genoeg voor Real Madrid om met een puntje meer de titel te veroveren.