Gouden wissel helpt Sevilla langs Manchester United

14 March 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 13 maart 2018 – Sevilla heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. De Spanjaarden waren te sterk voor Manchester United.
In de eerste helft werd er niet gescoord op Old Trafford, waar de wedstrijd onder leiding stond van Danny Makkelie. The Red Devils gingen bij aanvang van de tweede helft op jacht naar de openingstreffer en Jesse Lingard zag zijn inzet gekeerd worden door Rico.

Sevilla-trainer Vincenzo Montella wisselde na 72 minuten zijn spits Luis Muriel en bracht Wissam Ben Yedder in het veld. Het bleek een gouden greep van de Italiaan want met een goed schot in de rechterhoek wist Ben Yedder De Gea te verschalken: 0-1.

Het was de zevende treffer van de Fransman in zeven Champions League-wedstrijden. De voormalige jeugdinternational gooide vier minuten later de wedstrijd in het slot. Hij troefde Ashley Young af in de lucht en kopte raak, waar De Gea de bal achter de doellijn het veld weer in bokste.

Romelu Lukaku kopte uit een hoekschop de 1-2 binnen en appelleerde enkele minuten later tevergeefs voor een strafschop. De zege van Sevilla kwam niet meer in gevaar waardoor het zich als tweede Spaanse ploeg, na Real Madrid, plaatste voor de laatste acht van de Champions League.

– Imro Redmond –