Italiaanse aanklager opent onderzoek naar doodsoorzaak Davide Astori

5 March 2018

In: Sport
Comments: 0

Davide Astori overleed zaterdagnacht op 31-jarige leeftijd in zijn slaap. Het overlijden van de aanvoerder van Fiorentina is echter omringd met vraagtekens. De openbare aanklager bevestigt maandag dat er een strafprocedure is geopend, waarbij er rekening wordt gehouden met de mogelijkheid dat Astori geen natuurlijke dood is gestorven.

Dinsdag gaat de autopsie plaatsvinden, zo wordt er gemeld. Men probeert te achterhalen wat de doodsoorzaak is geweest. Antonio de Nicolo, de aanklager in Udine, de plaats waar Astori zich bevond ten tijde van overlijden, bevestigt tegenover Rai Sport dat men een onderzoek is gestart, waarbij er wordt nagedacht over de mogelijkheid van ‘dood door schuld’.

Het betreft hier nog altijd een hypothese, aangezien de autopsie nog moet plaatsvinden.