Japans tennistalent Osaka (20) voltooit stunt in Indian Wells

18 March 2018

In: Sport
Comments: 0

Zondag 18 maart 2018 – De Japanse tennisster Naomi Osaka heeft het hoog aangeschreven WTA-toernooi van Indian Wells gewonnen. Het twintigjarig talent versloeg in de finale de even oude Daria Kasatkina uit Rusland: 6-3, 6-2.

Osaka, de nummer 44 van de wereld, bekroonde daarmee een geweldig optreden in de woestijn van Californië. De Japanse was het toptoernooi begonnen met een zege op vijfvoudig grandslamwinnares Maria Sjarapova.
Osaka versloeg vervolgens met Agnieszka Radwanska en Karolina Pliskova nog twee speelsters van naam.
In de halve finale overklaste ze met Simona Halep de nummer één van de wereld (6-3 6-0).
Osaka maakte het vervolgens af tegen Kasatkina en vierde haar eerste WTA-titel.
Ze verdiende daarmee omgerekend ruim 1 miljoen euro.