Neymar is al in Brazilië voor ​​operatie

1 March 2018

In: Sport
Comments: 0

Neymar is al in Brazilië om een ​​operatie te ondergaan die de breuk corrigeert in de vijfde middenvoetsbeentje van zijn rechtervoet. De dokter van het Braziliaanse nationale team, Rodrigo Lasmar, reisde donderdag met de club af van Parijs naar Rio de Janeiro en bevestigde dat de procedure op zaterdag zal plaatsvinden in het Mater Dei-ziekenhuis in Belo Horizonte, gedefinieerde tijd – de Franse arts Gérard Saillant vergezelt dezelfde vertegenwoordiger van de PSG.
De vlucht vanuit Frankrijk arriveerde rond 7:30 uur in Galleon. Lasmar stapte uit, terwijl Neymar op weg was naar zijn privéjet. De teamarts sprak met Globo en legde uit dat de blessure van de speler een beetje ernstiger is dan wat er gezegd werd. Volgens hem had de cracker geen spleet in het vijfde middenvoetsbeentje van de rechtervoet, maar een breuk. En de herstelperiode, die twee maanden zou kunnen zijn, werd verhoogd tot twee en een halve maand tot drie.

De hersteltijd zou de aanvaller toestaan ​​om terug te keren naar de velden tot het einde van mei, bijna 20 dagen voor het WK – het debuut van Brazilië is op 17 juni, tegen Zwitserland. Hij kan het hele PSG-seizoen missen. De finale van de Champions League, bijvoorbeeld, is op 26 mei – als het team van Unai Emery daar aankomt. En de laatste wedstrijd voor het Franse kampioenschap zal op 19 mei tegen Caen zijn.

Neymar leed een fractuur in het vijfde middenvoetsbeentje, het is een belangrijke fractuur in een voetbot. De operatie vindt op zaterdagochtend in Belo Horizonte plaats en het herstel duurt twee maanden en een half tot drie maanden. Neymar is verdrietig, maar begrijpt dat hij nu geen alternatief heeft. Hij zal zich zo snel mogelijk inzetten om gezond te worden. We zullen ons best doen om het zo snel mogelijk klaar te krijgen, “zei Lasmar.

Neymar zal de Seleção ook missen in vriendschappelijke wedstrijden met Rusland en Duitsland, die respectievelijk op 23 en 27 maart in Moskou en Berlijn worden gespeeld.