Venus Williams en als eerste geplaatste Halep niet naar finale Indian Wells

17 March 2018

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 17 maart 2018 – Een verrassing in de halve finale bij het vrouwentoernooi op Indian Wells: De als eerste geplaatste Simona Halep werd verrast door Naomi Osaka uit Japan (6-3 6-0). Ook Venus Williams redde het niet.
De als achtste geplaatste Amerikaanse was niet opgewassen tegen Daria Kasatkina (4-6 6-4 7-5).

Vooral de afdroging van Halep door Osaka is bijzonder. De Japanse staat 43 plekken lager dan haar Roemeense opponent. Toch wist Osaka, die voor de vierde keer in haar loopbaan een speelster uit de top 10 versloeg, vrij gemakkelijk te winnen.

Williams stond voor het laatst in de halve finale in 2001, maar toen moest ze zich voor de wedstrijd terugtrekken met een knieblessure. Nu won ze de eerste set, maar moest ze de winst uiteindelijk toch aan de Russin Kasatkina laten.