AS Roma naar halve finale CL na sensationele zege op Barcelona

11 April 2018

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 11 april 2018 – AS Roma heeft zich dinsdag op sensationale wijze, ten koste van FC Barcelona, geplaatst voor de halve finale van de Champions League.
De Italianen wonnen thuis met 3-0, waarmee de ploeg de 4-1 nederlaag van de heenwedstrijd uitwiste.

Roma, met Kevin Strootman in de basis, kende in het eigen Stadio Olimpico een uitstekende start, want al na zes minuten opende Edin Dzeko de score. Na een klein uur spelen zorgde Daniele De Rossi zelfs voor 2-0. De ploeg van coach Eusebio Di Francesco zette vervolgens alles op alles voor de bevrijdende 3-0 en die viel acht minuten voor tijd, dankzij verdediger Kostas Manolas.

Het is voor het eerst sinds het seizoen 1990/1991 dat Roma zich voor de halve eindstrijd van een Europees bekertoernooi weet te plaatsen. Destijds haalde de ploeg de finale van de UEFA Cup, maar die werd verloren van Internazionale.

De naam van AS Roma gaat vrijdag de koker in als er geloot wordt voor de halve finales van de Champions League.

-Bronnen: nu.nl/anp/voetbalzone-