AZ en Feyenoord zien geen favoriet voor honderdste bekerfinale

20 April 2018

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 20 april 2018 – Bij zowel AZ als Feyenoord durft men geen favoriet aan te wijzen voor de honderdste editie van de bekerfinale die zondag in De Kuip in Rotterdam wordt gespeeld.

“Ik denk dat het fiftyfifty is. Het kan een heel mooie wedstrijd worden tussen twee ploegen die dit seizoen goed voetbal hebben laten zien”, zei AZ-captain Ron Vlaar vandaag op de persconferentie in Zeist.
AZ-trainer John van den Brom, die over een fitte selectie beschikt, sprak woorden van gelijke strekking. “Onze derde plaats in de competitie is fantastisch, maar voor de finale zegt dat helemaal niks”, aldus de Amersfoorter, die met zijn ploeg vorig jaar in de finale van Vitesse verloor (2-0).

Bij Feyenoord, dat eerder dit seizoen de Johan Cruijff Schaal won, hoopt men de kater van het matige seizoen als regerend landskampioen weg te spoelen met bekerwinst.
“De drang is heel groot”, zei aanvoerder Karim El Ahmadi, die de beker twee jaar geleden al eens won met Feyenoord. “Als je er al een hebt gepakt, ken je het gevoel en dat smaakt altijd naar meer. Het leeft in de groep. Dit seizoen is met een vierde plaats niet gegaan zoals we voor ogen hadden en het winnen van de beker neemt veel weg.”

Coach Giovanni van Bronckhorst: “Ik denk dat het inderdaad fiftyfifty is. AZ heeft dit seizoen veel goeds laten zien en wij hadden een moeizame fase, maar het vertrouwen is nu terug. Zondag kunnen we onze tweede prijs winnen. Het is geen topseizoen, maar we hebben wel prijzen in handen.”

De honderdste editie van de KNVB-bekerfinale, waarbij een gouden beker wordt uitgereikt, begint zondag om 18.00 uur. De wedstrijd in Rotterdam staat onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers.

-Bron: nu.nl/foto: anp-