Bayern loot Real in halve finales Champions League, Liverpool treft Roma

13 April 2018

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 13 april 2018 – Bayern München is vrijdag in het Zwitserse Nyon bij de loting voor de halve finales van de Champions League, gekoppeld aan Real Madrid.
De andere halve eindstrijd gaat tussen Liverpool en AS Roma.

Vorig jaar stonden Bayern en Real ook al tegenover elkaar, toen in de kwartfinales van het miljoenenbal. De Madrilenen wonnen met 1-2 in München en waren in Santiago Bernabeu met 4-2 te sterk voor de ‘Rekordmeister’.
Twee maanden later kroonde Real zich in Cardiff voor de tweede keer op rij en voor de twaalfde keer in totaal tot de beste club van Europa. Real kan de eerste club worden sinds Bayern (1974, 1975 en 1976) die de ‘Cup met de grote oren’ drie keer op rij wint.

Het tweeluik van dit seizoen begint op dinsdag 24 april met een thuiswedstrijd voor Bayern en acht dagen later, op woensdag 2 mei, is de return in Spanje.

Bij de confrontatie tussen Liverpool en Roma spelen de Engelsen eerst thuis, op woensdag 25 april. De return in Stadio Olimpico is op dinsdag 1 mei.
Het wordt een herhaling van de Europa Cup I-finale van 1984, toen Liverpool in Rome na een 1-1 sterker was vanaf de strafschopstip. Dat was ook de enige keer dat Roma in de eindstrijd stond, terwijl Liverpool al vijf keer de beste van Europa was.

De finale van de Champions League is op 26 mei in de Oekraïense hoofdstad Kiev.

-Bron: nu.nl/ANP-