Bertens wint in Charleston vijfde WTA-toernooi in loopbaan

9 April 2018

In: Sport
Comments: 0

Maandag 9 april 2018 – Kiki Bertens heeft zondag in het Amerikaanse Charleston voor de vijfde keer in haar loopbaan een WTA-toernooi op haar naam geschreven.

De Nederlandse rekende op het gravel in South Carolina eenvoudig af met Julia Görges, de nummer dertien van de wereld. De partij duurde in totaal slechts 58 minuten: 6-2 en 6-1.

De 26-jarige Bertens stond in Charleston voor de zesde keer in een WTA-finale en voor de zesde keer was dat bij een graveltoernooi. Ze zegevierde eerder al in Gstaad (2017), Neurenberg (2016 en 2017) en Fes (2012).

Eerder op zondag kwamen Bertens en Görges ook al in actie in de halve eindstrijd. De Nederlandse won in drie sets van de Amerikaanse Madison Keys, terwijl de Duitse afrekende met de Letse Anastasija Sevastova.

Bertens, die door haar zege in Charleston flink zal stijgen op de nieuwe wereldranglijst, is in voorbereiding op Roland Garros. Twee jaar geleden reikte de Nederlandse tot de halve finales van het Grand Slam-toernooi in Parijs, dat op 27 mei begint.

-Bron: NU.nl-