Bokser Fury klaar voor rentree in de ring

27 April 2018

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 27 april 2018 – Bokser Tyson Fury is klaar voor zijn rentree in de ring.

De 29-jarige voormalig wereldkampioen zwaargewicht uit Engeland zit weer op zijn wedstrijdgewicht.

“Het was een enorme uitdaging”, gaf de dolblije Fury donderdag op een persconferentie toe. “Als je optimale gewicht 115 kilogram is en je weegt dan 170 kilo, heb je een lange weg te gaan. Maar ik moest ergens beginnen. Ik ben de strijd met mezelf en de weegschaal aangegaan en zie: ik ben er weer. Ik voel me nu topfit, sterk en snel. Ik zou komend weekeinde alweer kunnen boksen indien dat mogelijk zou zijn.”

Fury moet echter nog even wachten. Zijn eerste gevecht na zijn gedwongen afscheid in 2016 staat voor 9 juni gepland. Sefer Seferi, een in Albanië geboren prof met 23 overwinningen in 24 partijen, moet zijn eerste ‘slachtoffer’ worden.
De huidige wereldkampioenen Anthony Joshua uit Groot-Brittannië (WBA, IBF, WBO) en de Amerikaan Deontay Wilder (WBC) komen wat de Britse reus betreft later aan de beurt.

Fury was op het dieptepunt van zijn (boks)leven, ongeveer twee jaar geleden, ernstig depressief. Hij gebruikte alcohol en drugs en had weinig tot geen levensenergie meer.
Nadat Fury afstand had gedaan van zijn drie wereldtitels (WBA, IBF, WBO), veroverd in 2015 na een verrassende zege op de favoriete Vladimir Klitsjko, werd zijn bokslicentie ingenomen wegens doping.

-Bron: ANP/NU.nl-