Chelsea naar finale FA Cup, City en Arsenal winnen in Premier League

23 April 2018

In: Sport
Comments: 0

Maandag 23 april 2018 – Chelsea heeft zich gisteren geplaatst voor de finale van de FA Cup. De ploeg van manager Antonio Conte won in de halve finales op Wembley met 2-0 van Southampton. In de Premier League was er voor zowel Manchester City als Arsenal een zege. Chelsea had de winst tegen Southampton te danken aan doelpunten van Olivier Giroud en Alvaro Morata in respectievelijk de 46e en 82e minuut.

Chelsea neemt het volgende maand in de finale op tegen Manchester United, dat zaterdag in de andere halve finale met 2-1 te sterk was voor Tottenham Hotspur.
De ‘Blues’ schreven het belangrijkste bekertoernooi van Engeland al zeven keer (1970, 1997, 2000, 2007, 2009, 2010 en 2012) op hun naam.

Manchester City
In de Premier League boekte Manchester City in het eerste duel na het binnenhalen van het kampioenschap een eenvoudige zege. De ploeg van manager Josep Guardiola rekende in eigen huis met 5-0 af met Swansea City.

Arsenal
Arsenal verstevigde de zesde plaats. De ploeg van scheidend manager Arsène Wenger zette op eigen veld West Ham United pas laat en ruim opzij: 4-1. De laatste drie goals van de thuisploeg vielen pas in de laatste acht minuten.

De ‘Gunners’ hadden de zege te danken aan doelpunten van Nacho Monreal, Aaron Ramsey en Alexandre Lacazette (twee keer). Tussendoor was West Ham United verrassend op gelijke hoogte gekomen dankzij een treffer van oud-FC Twentenaar Marko Arnautovic.

-Bron: nu.nl/Foto: anp-