Clubicoon Iniesta (33) vertrekt na dit seizoen bij FC Barcelona

28 April 2018

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 28 april 2018 – Andrés Iniesta heeft besloten om na dit seizoen te vertrekken bij FC Barcelona. De 33-jarige middenvelder gaat zestien jaar na zijn debuut in de hoofdmacht, op zoek naar een nieuwe uitdaging. Iniesta maakte het nieuws gisteren bekend op een persconferentie. Zijn vertrek komt niet als een verrassing, want Spaanse media meldden al langere tijd dat de Spanjaard zijn thuisland na dit seizoen gaat verlaten.

“Het is heel moeilijk voor mij om de club vaarwel te zeggen waar ik mijn hele leven heb doorgebracht. Ik ben voor een groot deel gevormd door Barcelona en ben de club heel dankbaar”, zei een emotionele Iniesta in de perszaal, waar de hele Barcelona-selectie aanwezig was.
“Barcelona is voor mij de beste club van de wereld. Mijn debuut was een moment dat ik nooit zal vergeten, want daarmee kwam een droom uit.”

Het is nog niet bekend wat de middenvelder na dit seizoen gaat doen. Het is in ieder geval uitgesloten dat Iniesta, die al enige tijd in verband wordt gebracht met een transfer naar China, naar een andere Europese club verkast.

In zestien jaar veroverde Iniesta 31 prijzen met Barcelona, waaronder acht landstitels.
‘El Blanquito’ won bovendien vier keer de Champions League, drie keer de wereldbeker voor clubteams, drie keer de Europese Super Cup, zeven keer de Spaanse Super Cup en zes keer de Copa del Rey.
De prestaties van Iniesta bij Barcelona leverden hem in mei 2006 een plek op in het Spaanse elftal, waar hij tot dusver 129 interlands voor speelde.

In 2010 hielp hij Spanje ten koste van Nederland aan de wereldtitel door in verlenging de winnende treffer te maken en in 2008 en 2012 mocht hij zich ook Europees kampioen noemen met zijn land.

De kans is groot dat Iniesta zijn erelijst dit seizoen nog wel uitbreidt, want Barcelona staat op het punt om kampioen te worden. De ploeg van trainer Ernesto Valverde heeft liefst elf punten voorsprong op naaste belager Atletico Madrid en kan zondag bij een zege op Deportivo La Coruña de titel grijpen.

-Bronnen: NU.nl/ Foto: Getty Images-