FC Barcelona ongeslagen kampioen, Seedorf degradeert met Deportivo

30 April 2018

Maandag 30 april 2018 – Vreugde en verdriet lagen zondag dichtbij elkaar in het Estadio Riazor in La Coruña. FC Barcelona is na Athletic Bilbao (1930) en Real Madrid (1932) als derde ploeg ooit ongeslagen kampioen van Spanje geworden.
De 2-4 overwinning op bezoek bij Deportivo La Coruña was genoeg voor de 25ste landstitel in de clubhistorie. Trainer Clarence Seedorf degradeerde daardoor definitief met zijn ploeg.

Philippe Coutinho bracht FC Barcelona al na zeven minuten fraai op voorsprong en zeven minuten voor rust verdubbelde Lionel Messi de voorsprong voor de Catalanen, maar daarna had het goed spelende Deportivo La Coruña het lange tijd voor het zeggen.
Dit resulteerde zelfs in een gelijke stand, na doelpunten van Lucas Perez (’40) en de Turkse spits Emre Colak (’64). Acht minuten voor tijd zorgde Messi, na een prachtige combinatie met zijn goede vriend Luis Suárez, echter toch voor de 2-3. Messi maakte er in de 85ste minuut ook nog 2-4 van.

Het was voor Messi zijn 45ste hattrick in zijn loopbaan, waarvan veertig voor FC Barcelona en vijf voor de nationale ploeg van Argentinië. Messi tilde zijn seizoenstotaal daarmee naar 33 goals in 33 competitieduels, waarmee hij op koers ligt voor een nieuwe Gouden Schoen. Voor Lionel Messi (30) en Andrés Iniesta (33) was het hun negende landstitel en hun 32ste prijs in totaal met FC Barcelona.

-Bron: Algemeen Dagblad-