Joshua verslaat Parker in tegenvallende strijd om wereldtitels

1 April 2018

In: Sport
Comments: 0

Zondag 1 april 2018 – Bokser Anthony Joshua heeft zaterdagnacht het wereldtitelgevecht in het zwaargewicht tegen Joseph Parker gewonnen. In Cardiff had de 28-jarige Engelsman alle twaalf ronden nodig om de twee jaar jongere Nieuw-Zeelander te verslaan op punten. De jury riep Joshua unaniem uit tot winnaar van het titelgevecht.

Door de overwinning pakt Joshua de wereldtitels van de boksbonden WBA, IBF, IBO en WBO en mag hij zich de onbetwiste wereldkampioen in de koningsklasse van het boksen noemen. Met Joshua en Parker stonden twee wereldkampioenen in het zwaargewicht in de ring in het Principality Stadium in Cardiff.

Joshua versloeg in april vorig jaar op Wembley de gelouterde Vladimir Klitsjko uit Oekraïne. Het leverde de Brit de vacante wereldtitels bij de WBA en IBO op en prolongatie van zijn IBF-titel. Parker was sinds eind 2016 de wereldkampioen van de WBO.

-ALGEMEEN DAGBLAD –