Klopp ziet kansen voor Liverpool in Champions League-duel met City

2 April 2018

In: Sport
Comments: 0

Maandag 2 april 2018 – Trainer Jürgen Klopp begint woensdag vol vertrouwen met Liverpool in de kwartfinale van de Champions League aan het Engelse duel met Manchester City.
“Natuurlijk hebben we een kans. Dit wordt met afstand de mooiste wedstrijd van de 4. Wij gaan tot het uiterste”, aldus Klopp over de confrontatie met de ongenaakbare koploper van de Premier League.

Liverpool slaagde er als enige in City dit seizoen in de Premier League te verslaan. In januari werd het op Anfield 4-3. Daar staat een nederlaag van 5-0 in Manchester van september tegenover.

Klopp verwacht bovendien dat Anfield, zoals hij het zei, in vuur en vlam zal staan. “De sfeer is altijd fantastisch in ons stadion. Het spel zal daar ook aanleiding toe geven, daarvan ben ik overtuigd. Natuurlijk gaat de tactiek een rol spelen, maar dat zal niet ten koste gaan van het amusement.
Het wordt ongetwijfeld een spektakel.”

“Natuurlijk is Manchester City de favorite”, vervolgde Klopp.
“Er zijn momenten dat wij hetzelfde niveau halen als zij. Maar lang niet altijd.
City is veel constanter en dat verklaart waarom de club afgetekend aan de leiding gaat in de Premier League. Ik zie kansen voor ons, maar dat neemt niet weg dat het ongelofelijk moeilijk gaat worden.

-Bronnen: sportnieuws/90min.com-