Langstzittende coach Wenger vertrekt maar toch actief in de voetballerij

20 April 2018

In: Sport
Comments: 0

 

Vrijdag 20 april 2018 -Arsène Wenger kondigde vandaag zijn afscheid aan bij Arsenal, maar met pensioen gaat het 68-jarige voetbaldier voorlopig nog niet.
De Fransman gaat vermoedelijk geen club meer trainen, maar de mogelijkheid om een nationaal team onder zijn hoede te nemen staat hem wel aan

In 22 jaar jaar bij Arsenal leidde hij de ploeg naar drie landstitels en zeven FA Cups.
Nu neemt hij na dit seizoen afscheid, maar de voetballerij vaarwel zeggen doet hij niet. Hij wil zelfs zo snel mogelijk op zoek naar een nieuwe uitdaging.
Bij de Londenaren heeft hij aangegeven zich niet te willen bemoeien met zijn opvolging, zoals bijvoorbeeld Sir Alex Ferguson dat wel deed bij Manchester United.

Bij Arsenal heerst verbazing over zijn afscheid. Die beslissing heeft hij op eigen houtje gemaakt en vandaag aan zijn staf en de spelers geopenbaard.

De Fransman is met 22 jaar de langstzittende manager in de geschiedenis van de Premier League.

Wenger (68) begon zijn trainerscarrière in 1984 bij AS Nancy en was zeven jaar in dienst bij AS Monaco, waarmee hij in 1988 kampioen van Frankrijk werd. Na een seizoen bij Nagoya Grampus Eight in Japan belandde hij op 22 september 1996 bij Arsenal.
Vanwege de defensieve speelwijze had de club voor de komst van Wenger de bijnaam ‘Boring Arsenal’, maar onder Wenger speelde de ploeg attractief en aanvallend voetbal met topspitsen als Dennis Bergkamp, Thierry Henry en later Robin van Persie.
Het leverde Wenger en Arsenal in 1998, 2002 en 2004 de landstitel op, het laatste seizoen zelfs ongeslagen. In 2006 werd de Champions League-finale gehaald, die in Parijs met 2-1 verloren ging tegen FC Barcelona.

-Bron: algemeen dagblad/nu.nl-