Real Madrid ontsnapt na ware voetbalthriller

11 April 2018

Woensdag 11 april 2018 – Een benutte penalty van Cristiano Ronaldo, ver in blessuretijd, heeft Real Madrid behoed voor een smadelijke afgang in de Champions League.
Een dag na FC Barcelona leek ook Real Madrid te stranden in de kwartfinales van het miljardenbal. In eigen huis gaf de Koninklijke tegen een ontketend Juventus de riante 3-0 voorsprong van vorige week bijna uit handen. Met nog een paar minuten te spelen stond het 3-0 voor Juventus. Een verlenging leek nabij, maar Ronaldo knalde in de 97e minuut raak vanaf elf meter.

Juventus kende in Bernabéu een droomstart in wat zich ontpopte als een ware voetbalthriller. Al na twee minuten kopte Mario Mandzukic de 1-0 binnen. De Italianen kwamen in de 37e minuut verrassend met 0-2 voor. Het was opnieuw Mandzukic die raakt kopte. Op slag van rust kwam Juve nog goed weg nadat een kopbal van Raphaël Varane vol op de lat knalde.
In de tweede helft moesten de Italianen vol op jacht naar een derde treffer om in ieder geval een verlenging af te dwingen. Na een blunder van Real-doelman Keylor Navas, die de bal uit zijn handen liet vallen, kon Blaise Matuidi de 3-0 binnenwerken.

In de slotfase wankelde Juventus een paar keer. Er waren kansen van onder anderen Ronaldo, Isco en Varane, maar die schoten naast of vonden de uitblinkende doelman Gianluigi Buffon op hun weg. Juventus leek stand te houden totdat Ronaldo roet in het eten gooide. Buffon stond op dat moment niet meer in het doel. De routinier reageerde woedend op de strafschop voor Real Madrid en moest met de rode kaart van het veld.

-Bron: Telegraaf/Reuters-