Real zet bij Bayern reuzenstap richting derde CL-finale op rij

26 April 2018

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 26 april 2018 – Waar de ‘underdogs’ Liverpool en AS Roma Europa de avond tevoren op een spektakel trakteerden, serveerden de favorieten Bayern München en Real Madrid een foutenfestival waar de Madrilenen met 1-2 het meeste voordeel haalden.

Real Madrid heeft Cristiano Ronaldo niet altijd nodig. De Portugees was onzichtbaar gisteren, maakte een door scheidsrechter Kuipers afgekeurd doelpunt, nadat hij de bal met de arm had stilgelegd, maar zag hoe zijn collega’s enkele van de vele fouten van de thuisclub afstraften. Marcelo en invaller Asensio brachten de Koninklijke op de rand van de derde finale op rij.

Ze zouden elkaar zo graag eens in de finale tegenkomen. Geen andere Europese rivalen hebben elkaar in de Europa Cup I en de Champions League zo vaak getroffen als Bayern en Real, sinds het eerste treffen in 1976, toen de Duitsers de hegemonie van Ajax hadden overgenomen. Maar ook dit seizoen treffen ze elkaar een halte eerder, in hun 25ste en 26ste duel. Met de revanchegedachten bij Bayern, vanwege de uitschakeling in de laatste twee ontmoetingen, en het vertrouwen van Real als de absolute heerser in Europa van de laatste jaren.

-Bron: Algemeen Dagblad-