Wenger zegt dat moment van vertrek bij Arsenal niet zijn beslissing was

26 April 2018

In: Sport
Comments: 0


Donderdag 26 april 2018 – Volgens Arsène Wenger is het niet zijn eigen beslissing geweest om te vertrekken bij Arsenal. De 68-jarige Fransman maakte vorige week vrijdag bekend dat hij de Engelse topclub na dit seizoen verlaat.

Britse media meldden vorige week al dat Wenger onder druk van de Arsenal-leiding zou hebben besloten om na 22 jaar te stoppen in Londen en de langstzittende Premier League-manager ooit lijkt dat nu ook te bevestigen.
“Het moment om te vertrekken was niet echt een door mij genomen besluit”, zei Wenger gisteren op zijn persconferentie voor het duel met Atletico Madrid van vandaag in de halve finales van de Europa League.

Wenger won sinds zijn aantreden in 1996 drie Premier League-titels en een recordaantal van zeven FA Cups met Arsenal, maar de laatste jaren bleven de gewenste resultaten uit.
De ‘Gunners’ haakten ieder seizoen vroegtijdig af in de titelstrijd en ook in de Champions League werden geen successen behaald. Hoewel Wenger zijn contract in 2017 nog met twee jaar verlengde, komt er na dit seizoen alsnog een einde aan de samenwerking.

Ondanks de commotie rondom zijn persoon heeft Wenger weinig moeite om zich volledig op Arsenal te concentreren. “Ik focus me op wat ik elke dag moet doen. Op dit moment doe ik mijn werk zoals ik dat altijd heb gedaan.”
Zijn ploeg is in de laatste weken van het seizoen nog volop in de race om de Europa League te winnen en zich zo rechtstreeks voor de Champions League te plaatsen.

Arsenal speelt vandaag de heenwedstrijd tegen Atletico Madrid in de halve finales.
De return in Madrid staat volgende week op het programma. De andere wedstrijd in de halve finales gaat tussen Olympique Marseille en Red Bull Salzburg.

-Bronnen: ANP/NU.nl-