Barcelona zegt ‘tot ziens’ tegen Iniesta

19 May 2018

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 19 mei 2018 – FC Barcelona heeft afscheid genomen van Andrés Iniesta.
De 34-jarige middenvelder was in Camp Nou het middelpunt van een avond waarop vooral veel mooie herinneringen werden opgehaald.
“We zeggen niet vaarwel, maar tot ziens”, zei voorzitter Josep Maria Bartomeu. “We hopen dat je snel weer terugkomt. Je hebt hier een contract voor het leven, de deur staat altijd open.”

Iniesta zette eerder dit seizoen zijn handtekening onder een contract dat hem voor altijd aan Barcelona verbindt. Toch vertrekt de begaafde spelmaker deze zomer uit Camp Nou. Iniesta gaat vermoedelijk naar een Chinese club, al heeft hij de naam van zijn nieuwe werkgever nog niet bekendgemaakt. De man die Spanje in 2010 de wereldtitel bezorgde, neemt zaterdag op het veld afscheid tijdens de slotwedstrijd van het seizoen tegen Real Sociedad.

Op de gala-avond die de club voor hem organiseerde, werd Iniesta toegesproken door (oud)ploeggenoten als Samuel Eto’o, Xavi, Sergio Busquets en Gérard Pique. Xavi hield het niet droog tijdens de emotionele afscheidsspeech van Iniesta, met wie hij jarenlang de regie voerde op het middenveld van Barcelona en het Spaanse elftal.
De huidige aanvoerder van de Catalanen werd in een filmpje toegesproken door onder anderen Ronald Koeman, Frank Rijkaard, Louis van Gaal en Clarence Seedorf.

Iniesta ontving van Barcelona een ingelijst shirt waarop al zijn gewonnen titels prijken: negen landstitels, zes Spaanse bekers, zeven keer de Spaanse Supercup, vier keer de Champions League, drie keer de wereldbeker voor clubs en drie keer de Europese Supercup. Al die bekers stonden ook uitgestald op het podium.

-Algemeen Dagblad-