Benzema, Lacazette, Martial en Payet niet naar WK met Frankrijk

18 May 2018

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 18 mei 2018 – Alexandre Lacazette (Arsenal), Anthony Martial (Manchester United), Dimitri Payet (Olympique Marseille), Karim Benzema (Real Madrid) en Lucas Digne (FC Barcelona). De meeste landen zouden een moord doen voor deze spelers, maar de Franse bondscoach Didier Deschamps heeft de luxe ze thuis te laten voor het WK.

Deschamps maakte donderdag zijn definitieve selectie voor het WK in Rusland. Bij de 23 namen zitten wereldtoppers als Raphaël Varane, Paul Pogba, Antoine Griezmann en Kylian Mbappé. Toch springen ook de spelers die niet zijn opgeroepen in het oog. Karim Benzema wordt al lange tijd niet meer opgeroepen voor het nationale team. Arsenal-verdediger Laurent Koscielny ontbreekt vanwege een afgescheurde achillespees in de Franse selectie.

Dimitri Payet ontbreekt in de WK-selectie omdat hij woensdag geblesseerd raakte in de Europa League-finale. “Hij was een serieuze kandidaat voor mijn WK-selectie”, liet Deschamps weten. “Maar het herstel voor zo’n spierblessure vergt meestal drie weken. Bovendien bestaat het gevaar dat je daarna opnieuw geblesseerd raakt. Uiterlijk 4 juni moet ik mijn definitieve WK-selectie bij de FIFA indienen en dat is voor hem te vroeg.”

Frankrijk, dat op het WK is ingedeeld in poule C met Australië, Denemarken en Peru, gaat op 23 mei in trainingskamp.

WK selectie Frankrijk:

Keepers: Hugo Lloris (Tottenham Hotspur), Steve Mandanda (Olympique Marseille), Alphonse Areola (Paris Saint-Germain)
Verdedigers: Djibril Sidibé (AS Monaco), Benjamin Pavard (VfB Stuttgart), Raphaël Varane (Real Madrid), Presnel Kimpembe (Paris Saint-Germain), Adil Rami (Olympique Marseille), Samuel Umtiti (Barcelona), Lucas Hernández (Atlético Madrid), Benjamin Mendy (Manchester City)
Middenvelders: Paul Pogba (Manchester United), N’Golo Kanté (Chelsea), Corentin Tolisso (Bayern München), Blaise Matuidi (Juventus), Steven N’Zonzi (Sevilla), Thomas Lemar (AS Monaco)
Aanvallers: Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain), Olivier Giroud (Chelsea), Antoine Griezmann (Atlético Madrid), Ousmane Dembélé (Barcelona), Nabil Fékir (Olympique Lyon), Florian Thauvin (Olympique Marseille)

-Algemeen Dagblad-