Brazilië komt al met definitieve WK-selectie

16 May 2018

In: Sport
Comments: 0


Woensdag 16 mei 2018 – Bondscoach Tite van Brazilië heeft in een vroeg stadium zijn WK-selectie bekendgemaakt. In het 23-koppige kader is uiteraard ook een plaats ingeruimd voor sterspeler Neymar, die nog hard werkt aan zijn herstel. De trefzekere aanvaller van Paris Saint-Germain staat sinds februari door een voetblessure aan de kant.

Vleugelverdediger Dani Alves ontbreekt in het keurkorps van de vijfvoudige wereldkampioen. De routinier van PSG raakte vorige week in de gewonnen bekerfinale tegen Les Herbiers (2-0) geblesseerd aan een knie. Hij dient een operatie te ondergaan. Tite zag in Rafinha van Bayern München geen geschikte vervanger. Hij koos voor Fagner (Corinthians) en ook voor Danilo (Manchester City). De uitverkiezing van verdediger Pedro Geromel (Gremio), aanvaller Taison (Sjachtar Donetsk) en reservedoelman Cassio (Corinthians) kwam als een kleine verrassing.

Brazilië speelt op het WK in Rusland in groep E tegen Zwitserland, Costa Rica en Servië. In de aanloop naar de wereldtitelstrijd oefent de Zuid-Amerikaanse kanshebber nog tegen Kroatië en Oostenrijk.

De WK-selectie van Brazilië:
Doel: Alisson (AS Roma), Cassio (Corinthians), Ederson (Manchester City).
Verdediging: Danilo (Manchester City), Geromel (Gremio), Filipe Luis (Atlético Madrid), Marcelo (Real Madrid), Marquinhos, Thiago Silva (Paris SG), Miranda (Internazionale), Fagner (Corinthians).
Middenveld: Casemiro (Real Madrid), Fernandinho (Manchester City), Fred (Sjachtar Donetsk), Paulinho, Philippe Coutinho (Barcelona), Renato Augusto (Beijing Guoan), Willian (Chelsea).
Aanval: Douglas Costa (Juventus), Firmino (Liverpool), Gabriel Jesus (Manchester City), Neymar (Paris SG), Taison (Sjachtar Donetsk).

-Algemeen Dagblad-