Celtics houden James in toom en winnen eerste duel van Cavaliers

15 May 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 15 mei 2018 – Boston Celtics heeft zondag het eerste duel met Cleveland Cavaliers in de finale van de Eastern Conference gewonnen. De thuisploeg leidde halverwege al met 26 punten en gaf die voorsprong niet meer uit handen: 108-83.

De Celtics verdedigden zeer sterk in de eigen TD Garden en hielden LeBron James op ‘slechts’ vijftien punten.
De superster van de Cavaliers, die de afgelopen zeven seizoenen in de NBA-finale stond, was in de eerste twee rondes van de play-offs de absolute uitblinker met gemiddelden van 34 punten, negen rebounds en negen assists per wedstrijd, maar Celtics-coach Brad Stevens had een uitstekend plan bedacht om James in toom te houden.

Vandaag is het tweede duel in de best-of-sevenserie, opnieuw in Boston. James weet zeker dat hij en zijn ploeg dan beter voor de dag zullen komen.

De Cavaliers en James wisten de afgelopen drie jaar de NBA-finale te bereiken. In 2016 pakte Cleveland zijn eerste titel. Vorig jaar en in 2015 verloren de ‘Cavs’ in de finale van Golden State Warriors.

-NU.nl/ANP-