Curry bezorgt Golden State NBA-record

22 May 2018

In: Sport
Comments: 0

Maandag 21 mei 2018 – De basketballers van Golden State Warriors hebben de derde wedstrijd in de halve finale van de Amerikaanse play-offs tegen Houston Rockets gewonnen. De thuisploeg was met 126-85 veel te sterk voor het team uit Texas. Bij rust leidde de thuisploeg al met 54-43.
Het was voor Golden State de zestiende opeenvolgende thuisoverwinning in de play-offs. Dat is een nieuw record in de Amerikaanse basketbalcompetitie (NBA).
Sterspeler Steph Curry was weer eens belangrijk voor de thuisploeg. Hij schoot uit alle hoeken en standen raak en was topscorer van de wedstrijd met in totaal 35 punten.

In de best-of-sevenserie leidt de Californische ploeg nu weer met 2-1. Vannacht is in Sacramento de vierde wedstrijd van de reeks, de tweede thuiswedstrijd voor Golden State.
De winnaar van deze serie neemt het in de NBA-finale op tegen de winnaar van de ontmoeting tussen Boston Celtics en Cleveland Cavaliers.

Boston leidt in die serie met 2-1. De vierde wedstrijd in deze reeks is komende nacht (lokale tijd) in Cleveland. Golden State is de titelverdediger. De ploeg versloeg vorig jaar in de finale van de play-offs Cleveland met 4-1.

-Algemeen Dagblad-