Dertien sporters naar Odesur

18 May 2018

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 18 mei 2018 – Het Surinaams Olympisch Comité (SOC) vaardigt dertien sporters af naar de Zuid-Amerikaanse Spelen. De Odesur vindt van 26 mei tot en met 8 juni plaats in Bolivia. Delegatieleider Desiré Eendragt, die vrijdag al afreist, zegt te hopen op het beste.

Op aandringen geeft hij aan dat hij verwacht dat er medailles worden binnengehaald. Op basis van de geselecteerden is dat waarschijnlijk niet te hoog gegrepen. Onder anderen Tosh van Dijk, Jaïr Tjon En Fa, Miguel van Assen en Renzo Tjon A Joe, die al eerder eremetaal wonnen op grote sportevenementen, zijn van de partij.

De sporters reizen in etappes af. Ze komen twee dagen vóór aanvang van hun onderdeel aan. De meesten vliegen via Aruba of Curaçao naar Bolivia, vier vanuit de Verenigde Staten en één vanuit Spanje. De sporten vinden plaats in Cochabamba, La Paz en Villa Tunari. Een dag na afronding van de tak van sport, vliegt de desbetreffende sporter terug.

Selectie: Sunayna Wahi en Miguel van Assen (atletiek); Irvin Hoost en Renzo Tjon A Joe (zwemmen); Gian Issa, Yigal Bergen en Anouk Ma-Ajong (tennis); Mitch Nai Chung Tong (badminton); Amadeo Main (karate); Sahil Jagernath (schieten); Tosh van Dijk (taekwondo); Jaïr Tjon En Fa (wielrennen); Abdoel Mohamed (worstelen).

-De Ware Tijd online-