Diego Maradona trainer én voorzitter bij Wit-Russische club

16 May 2018

In: Sport
Comments: 0


Woensdag 16 mei 2018 – Diego Maradona zet zijn bijzondere trainersloopbaan voort in Wit-Rusland. De legendarische Argentijn heeft dinsdag voor drie jaar getekend als coach én voorzitter bij Dinamo Brest. De 57-jarige Maradona zal na het WK in Rusland, beginnen aan zijn nieuwe baan, zo meldt Dinamo Brest op zijn eigen site.

Volgens de nummer acht van de Wit-Russische competitie, die in 2007 en 2017 de nationale beker won, zal ‘Pluisje’ zich bezig gaan houden met de “strategische ontwikkeling” van de club en de jeugdopleiding.

Maradona komt over van Al Fujairah SC dat in de tweede divisie van de Verenigde Arabische Emiraten uitkomt. Daar was hij ongeveer een jaar werkzaam.
Eerder had de 91-voudig international van 2008 tot en met 2010 de Argentijnse nationale ploeg onder zijn hoede. Daarmee reikte hij op het WK van 2010 tot de kwartfinales. Daarna werd zijn contract niet verlengd.

-Nu.nl/ANP-